El Romanticisme i la raó
A diferència del que es creu, el romanticisme no es basa en la irracionalitat
Any 3 Núm. 53
Sumari d'aquest número
En el cinuanta-tresè número d’Esperit parlem de la postmodernitat i del moviment woke, de les eines necessàries per la independència, de la dissuassió en els conflictes entre estats, de la raó en el romanticisme i d'economia en clau nacional. Amb el present número de la revista estrenem web nou, amb una nova estètica i estil. Els subscriptors hauran de crear-se una contrassenya nova, que substitueix l’enllaç màgic amb el qual fins ara funcionàvem. Aquesta no serà, ni molt menys, l’última sorpresa de l’any. Treballem per ampliar el projecte i continuar creixent en tots els sentits. Gràcies als subscriptors que feu possible la revista Esperit.
Albert Ferrer desmenteix la concepció del romanticisme com un moviment contra la raó.
Pol Molas descriu els diferents elements constitutius de la dissuasió, un concepte sovint entès de forma fragmentària o poc sofisticada.
Frederic J. Porta analitza l’emergència del moviment woke i la seva implantació progressiva a Catalunya.
Bernat F. Roca argumenta que el postmodernisme no ha implicat la desmobilització política, sinó una reconfiguració de la mateixa.
Guillem València recorda la figura i ensenyances de Monsenyor Antoni Vadell en la seva mort.
Miquel Vila reflexiona sobre les unitats que participen en la batalla política del segle XXI en una nova sèrie d'articles.
En la sisena entrega de La Talaia, disponible per als subscriptors premium, Oriol de Marcos, Marc Maynou i Bernat Roca debaten sobre economia amb perspectiva nacional.
Rep cada número, directe a la teva bústia