Graupera i el post-procés
Graupera serà un dels símbols de l’estranya etapa posterior al 2017.
Any 3 Núm. 57
Sumari d'aquest número
En el cinquanta-setè número d’Esperit reflexionem entorn del concepte, la situació actual i la realitat històrica de les elits a Catalunya i Europa i la seva relació amb la construcció de la política, distingim els sentiments del sentimentalisme, continuem tombant tòpics sobre les forces armades i analitzem les ciències que estudien la totalitat del cosmos.
En obert, Bernat F. Roca i Frederic J. Porta descriuen la figura de Jordi Graupera i la seva significació en el post-Procés.
Per subscriptors, Pol Molas desgrana com la competició per l’avantatge tecnològic en la guerra és una constant. Sovint però, molts líders polítics i militars s’han deixat enlluernar per aquesta, ometent el conjunt d’elements que condueixen a la victòria.
Frederic J. Porta defensa que la Unió Europea s’està convertint en una unitat política en un procés similar al de conformació dels Estats-Nació.
Bernat F. Roca ressegueix la separació contemporània dels sentiments i la raó i l’emergència del sentimentalisme.
Albert Ferrer descriu la ciència de la natura romàntica, comparant-la amb la ciència clàssica i la física quàntica.
Miquel Vila continua la sèrie sobre eines per la independència reflexionant sobre la importància de la qualitat de les elits.
Els subscriptors premium i mecenes tenen accés a la novena entrega de La Talaia, en la qual Frederic J. Porta, Josep Asensio i Miquel Vila reflexionen entorn de les elits i la seva (re)construcció.
Rep cada número, directe a la teva bústia