El Pla Morgenthau
La política exterior alemanya ha estat (tal vegada) èticament impecable, però ha resultat ésser contrària als seus propis interessos.
Any 3 Núm. 68
Sumari d'aquest número
En el seixanta-vuitè número de la revista Esperit debatem sobre la degradació de les institucions i la cultura política a les societats occidentals i analitzem el panorama internacional tot tractant les eleccions italianes i la política exterior alemanya, així com el deteriorament de les institucions a casa nostra.
Bernat Mallén argumenta que el catalanisme polític ha difós sistemàticament arguments que esquiven el conflicte nacional i lingüístic de fons per electoralime i por de la confrontació.
Oriol de Marcos descriu el deteriorament de les institucions, pròpies i alienes. En altres contrades, hi ha moviments per a posar fi a la incapacitat permanent dels governs occidentals.
Joan Simó exposa els motius pels quals, més enllà de en l’àmbit de la historiografia, no té sentit parlar de feixisme per analitzar el panorama internacional.
Guillem València parla sobre l’exageració perpetua dels líders i mitjans catalans sobre el que passa al nostre entorn, i les pors que això denota.
Marc Maynou repassa la història geopolítica europea per establir les característiques materials que menen als problemes d'avui.
Bernat F. Roca argumenta que la manca de serenor del discurs públic contemporani resulta de l’oblit dels fonaments de la modernitat.
Els subscriptors premium tenen accés al vint-i-unè lliurament de La Talaia, en què Pol Molas, Josep Asensio i Frederic J. Porta debaten sobre l'exèrcit com a element de cohesió social.
Rep cada número, directe a la teva bústia