Consentiment
El consentiment, pel seu sentit legal, no tolera l'ambigüitat ni l’amor.
Any 4 Núm. 76
Sumari d'aquest número
En el setanta-sisè número de la revista Esperit ens endinsem en la Revolució Cubana, reflexionem sobre la idea del consentiment, defensem la família com a base de la nació, qüestionem la idea de progrés absolut i la relació entre creixement econòmic i demogràfic, parlem de l'Estat d'Israel i dels conflictes televisats del Rosselló.
Dolors Clotet descriu com la desregulació del sexe produïda el segle anterior ha donat, en una societat liberal, la necessitat de posar límit la violència en potència del sexe mitjançant el consentiment com a contracte.
Bernat F. Roca argumenta que, si bé la noció de progrés moral tradicional il·lustrada té deficiències, hi ha una noció de progrés moral més adequada que es pot aplicar a les societats d’avui en relació a les anteriors.
Bernat Mallén parla de la importància de la família en la (re)construcció nacional.
Toni Babia comença una sèrie sobre demografia i prosperitat econòmica.
Adrià Fortet analitza els elements que han posat Israel al centre del debat internacional i la transcendència que tenen per a la història recent del nacionalisme i de les polèmiques identitàries.
Lluís Dagues exposa com entre la veu monòtona de la televisió oficial francesa i uns canals alternatius, la Catalunya Nord s’endinsa en uns tòpics vinculats per mirades exteriors. Desarmat mediàticament, el territori esdevé cada vegada més un teatre de conflicte retransmès a les cadenes de televisió.
En la vint-i-novena edició del podcast La Talaia, Frederic J. Porta i Joan Simó analitzen com es va produir exactament el triomf de Castro i els seus companys de lluita en la Revolució Cubana.
Rep cada número, directe a la teva bústia