Els sentiments i l’ànima dels homes
No és cert que els homes hagin reprimit sempre els seus sentiments i la seva sensibilitat.
Any 4 Núm. 82
Sumari d'aquest número
En el vuitanta-dosè número de la revista Esperit, debatem sobre espiritualitat, sentiments i sensibilitat en el marc de la religió i de la nació; explorem les diferències i les identitats de les generacions, assenyalem els origens de l’atlantisme i ens interessem en la relació entre violència i coerció i igualtat material.
Frederic J. Porta defensa trobar en les pròpies tradicions la resposta a les qüestions de la postmodernitat com ara el redescobriment de les emocions i els sentiments.
Dolors Clotet exposa que la modernitat ha operat un dels grans canvis: la generació ja no és una cosa familiar, sinó una cosa social i demogràfica. Mentre el mercat ens ven tot d'identitats generacionals, estem orfes d’una identitat comunitària.
Adrià Fortet explica com els valors compartits de les experiències històriques anglesa i americana han estat la base per a l’extensió de la democràcia liberal a la resta del món occidental.
Joan Simó reflexiona sobre la importància d’enfocar la lluita per l’alliberament nacional des de la perspectiva espiritual.
Bernat Mallén analitza el catolicisme català i els seus enemics polítics.
Louis Vanfraechem discerneix la relació entre violència, fam, coerció, catàstrofes naturals i igualtat material.
En la trenta-cinquena edició del podcast La Talaia, Frederic J. Porta i Joan Simó debaten sobre l’espiritualitat al segle XXI.
Rep cada número, directe a la teva bústia