Política de privacitat

Aquesta és la política de privacitat aplicable al tractament de dades personals que duu a terme Esperit per a la revista Esperit.cat, a través dels diferents portals web i apps (d’ara endavant, “els nostres portals”).

Dades de contacte d’Esperit.cat

Esperit.cat (https://www.esperit.cat) és un domini d'Esperit. Adreça [email protected].

El nostre delegat de protecció de dades

Pots contactar amb el delegat de protecció de dades a l’adreça de correu electrònic [email protected], per fer les consultes o demanar la informació que necessitis sobre el tractament de les teves dades personals.

Exerceix els teus drets a la nostra Oficina de Privacitat

També pots adreçar-te a la nostra Oficina de Privacitat per tal d’exercir els teus drets d’accés, rectificació, supressió (cancel·lació), portabilitat, limitació o oposició al tractament a través de l’adreça de correu electrònic [email protected].

Finalitats del tractament de les teves dades personals

A Esperit recollim i tractem dades personals per a les finalitats següents:

 • Per gestionar i/o controlar el registre i/o subscripció dels usuaris de la revista Esperit i gestionar la relació amb els nostres subscriptors.

 • Per enviar articles i altres productes als nostres subscriptors.

 • Per tramitar qualsevol sol·licitud, subscripció o contractació que faci l’usuari, de conformitat amb els termes i les condicions aplicables a cada cas.

 • Per analitzar les necessitats, els gustos i les preferències de l’usuari per dissenyar i oferir els continguts, els productes i els serveis personalitzats als nostres lectors i usuaris. Per  a aquesta finalitat utilitzem galetes i altres dispositius d’emmagatzematge i recuperació de dades, d’acord amb la nostra “Política de galetes”.

 • Per controlar i fer seguiment d’audiència de les nostres notícies i publicacions.

 • Per promocionar continguts editorials, publicacions i articles exclusius d’Esperit.cat.

Bases jurídiques en què basem el tractament de dades personals

A Esperit obtenim legitimació per dur a terme el tractament de dades personals sobre les bases legals següents:

 • Quan tenim el consentiment explícit dels lectors, els subscriptors i/o els usuaris.

 • Quan el tractament és necessari per executar un contracte en el qual l’interessat n’és part.

 • En base als interessos legítims de Esperit quan així es desprèn de la voluntat dels usuaris, respectant sempre els seus drets i la seva privacitat.

 • Quan el tractament és necessari per complir una obligació legal aplicable a Esperit.

 • Quan es tracten dades personals per complir una missió feta en interès públic, en el marc de l’exercici de la funció periodística i la nostra funció com a mitjà de comunicació.

Els nostres principis

A Esperit apliquem els principis de protecció de dades establerts al Reglament Europeu de Protecció de Dades (Reglament UE 2016/679, de 27 d’abril), concretament:

 • Només tractem les teves dades personals amb una base jurídica vàlida, ja sigui el teu consentiment, que sempre et demanarem de manera clara i transparent, o en cas que sigui necessari gestionar els contractes de compra de productes, serveis o la teva pròpia subscripció.

 • Únicament tractem les dades que són necessàries per complir amb les nostres finalitats, i no en fem cap altre ús.

 • Per garantir que les dades estiguin actualitzades, pots gestionar l’actualització de les teves dades personals en el teu perfil o adreçant-te a la nostra Oficina de Privacitat.

 • Només conservem les dades durant el temps necessari per complir amb les nostres finalitats.

 • Apliquem mesures de seguretat per garantir la integritat i la confidencialitat, i també la protecció de les teves dades personals contra pèrdua, destrucció o altres danys, incloent-hi la encriptació de la informació.

Amb qui compartim les dades personals?

A Esperit compartim les teves dades personals amb els nostres proveïdors en la mesura necessària per garantir els nostres serveis a subscriptors, lectors i usuaris; i també per gestionar les teves compres a la nostra botiga online.

Alguns dels nostres proveïdors de serveis de cloud i altres suports tecnològics poden estar ubicats a tercers països de fora de la Unió Europea (UE) o de l’Espai Econòmic Europeu (EEE). En tots aquests casos ens assegurem a través dels nostres contractes que es garanteixi el compliment d’aquesta política i del Reglament Europeu de Protecció de Dades.

D’altra banda, en cas que comptem amb el teu consentiment, també podem compartir les teves dades de navegació amb les teves xarxes socials, mitjançant galetes o altres mecanismes que ens indiquis expressament.

En quins casos tractem les teves dades personals

Esperit tracta les teves dades personals quan ens les proporciones a través de la teva subscripció, quan  et registres, o quan ens sol·licites informació.

De la mateixa manera, si et subscrius també necessitarem disposar d’una adreça de facturació i de les teves dades bancàries per gestionar el pagament.

Esperit també tracta les teves dades personals de navegació en els nostres portals per conèixer les teves preferències i donar-te el millor servei. També podem tractar les teves dades anònimes de navegació per finalitats estadístiques i de control d’audiència.

Dades de navegació i galetes

Per optimitzar-ne el funcionament, els nostres portals recullen algunes dades personals com l’adreça IP o el nom de domini del dispositiu utilitzat per la persona usuària, l’adreça URL, l’hora, el mètode utilitzat per a la consulta al servidor, la mida de l’arxiu obtingut en la resposta, el codi numèric que indica l’estat de la resposta al servidor i altres paràmetres relatius al sistema operatiu de l’entorn informàtic de la persona usuària.

A Esperit fem servir galetes per a finalitats estadístiques, per recopilar informació sobre quins continguts i portals es visiten amb més freqüència, per quins usuaris i des de quina ubicació.

També utilitzem el mecanismes d’anàlisi per rebre informes anònims sobre l’ús, l’interès i les preferències dels usuaris i per poder adequar els nostres continguts i promocions.

A més, els nostres portals també fan servir eines de mesura d’audiència que permeten analitzar el comportament i el perfil dels visitants anònims amb l’objectiu de millorar el funcionament del web.

També utilitzem galetes de tercers que poden recopilar informació sobre la teva activitat i navegació en els nostres portals.

Pots obtenir més informació sobre què són les galetes, com gestionar-les i/o com desactivar-les, aquí.

Esperit 2023. Tots els drets reservats.