Propietats i propietaris de Catalunya
La propietat és, d’entre els fonaments vigatans de Catalunya, el que es troba en pitjor estat. Només amb consciència i contrició pot haver-hi esmena.
Any 3 Núm. 61
Sumari d'aquest número
En el seixanta-unè número d'Esperit reflexionem sobre la joventut i el nacionalisme, l'estudi de la guerra i el poder, la relació entre la propietat i l'ordre i la importància de la diversitat en la postmodernitat.
Bernat F. Roca argumenta que el referèndum del 2017 va marcar la política catalana per sempre més, significant la mort del vell possibilisme convergent. Les generacions més joves tindran l’oportunitat d’explotar la crisi institucional que aquest fet implicarà.
Miquel Vila reflexiona sobre el poder a Catalunya.
Pol Molas desgrana la importància d’estudiar els conflictes armats.
Albert Ferrer defensa l’estètica com a mètode de comprensió de la realitat, a la manera romàntica.
Marc Maynou sosté que per a operar fora de la modernitat és necessari un sistema de pensament alternatiu a aquesta, i que aquest podria fonamentar-se en fer del particularisme la idea universal.
Guillem València aprofundeix en la xacra de les ocupacions il·legals i el repte que suposen per la recuperació de la titularitat catalana de la propietat a Catalunya.
Els subscriptors premium i mecenes tenen accés al tretzè lliurament del podcast La Talaia, en el qual Frederic J. Porta, Bernat Roca i Marc Maynou debaten sobre joventut i política.
Rep cada número, directe a la teva bústia