La diàspora catalana
L’espoli intel·lectual com a mecanisme de submissió nacional.
Any 3 Núm. 67
Sumari d'aquest número
En el seixanta-setè número de la revista Esperit debatem sobre els reptes de la postmodernitat en relació amb la comunitat i la identitat, i la relació que hi té la immigració —i critiquem com han estat conceptualitzats i abordats aquests temes. Reflexionem, també, sobre la fuga de cervells i el conflicte nacional amb l’Estat espanyol, i la relació de totes aquestes qüestions, intrínsecament postmodernes, entre elles.
Mireia Arguijo assenyala els perills de la fuga de cervells en clau nacional.
Miquel Vila reflexiona sobre la natura de l’enemistat política entre els catalans i l’Estat espanyol.
Bernat F. Roca argumenta que hi ha veritat en la idea postmoderna segons la qual les narratives modernes han mort per no tornar.
Dolors Clotet analitza a través del pensament de Derrida i Jean-Luc Nancy com el trauma de la Segona Guerra Mundial i el fracàs del Comunisme van fer creure l’esquerra filosòfica que calia eliminar qualsevol idea d’identitat comunitària.
Pol Molas exposa la necessitat de trobar l’equilibri entre la pressió dels estats continentals europeus i la necessitat que la nació Catalana torniu a ser marítima.
Frederic J. Porta continua la sèrie del debat sobre immigració a Catalunya.
Els subscriptors premium tenen accés al vintè lliurament de la Talaia, en què Bernat Mallén, Mireia Arguijo i Frederic J. Porta debaten sobre individus i comunitats.
Rep cada número, directe a la teva bústia