El passat 18 d’octubre del 2020 vam començar aquesta aventura. El número que us presentem aquest diumenge és el trenta-quatrè de l’any i el quaranta-cinquè de la revista. En la celebració del primer aniversari d’Esperit, els directors ens volem refermar en els compromisos i principis amb els quals vam fundar aquest projecte ara fa un any. A Esperit hem reflexionat i escrit sobre temàtiques prohibides, oblidades o injuriades pel país oficial: la nostra voluntat és continuar-ho fent i continuar creixent en tots els sentits.

Durant aquests mesos ens hem consagrat en l’esforç de mantenir dempeus una iniciativa editorial a contravent. Només tenim paraules d’agraïment cap als nostres subscriptors: més de dos-cents que llegeixen els números de la revista i que contribueixen, amb el seu suport econòmic, al manteniment d’aquest projecte. També volem fer esment als sis-cents que reben els correus d’Esperit, però que encara no han fet el pas per subscriure-s’hi.

Amb la intenció de millorar la qualitat i continuar expandint el nostre projecte, en els darrers números hem incorporat nous col·laboradors i hem canviat la periodicitat de setmanal a bimensual. També hem revisat el Qui som, que ens defineix com a revista. Per celebrar el primer aniversari d’Esperit, introduïm en aquest número una nova secció, Metralla, en la qual els autors comentarem polèmiques, novetats editorials o articles d’altres publicacions. Començant aquest mes, els subscriptors que ho desitgin poden realitzar donacions puntuals per sostenir la revista, més enllà de la subscripció. A partir d’aquest número, Esperit també comptarà amb dues modalitats més de subscripció que oferiran, als interessats, accés a més continguts:

  • Subscripció Bàsica (5€/mes o 50€/any). Permet l’accés als més de 170 articles publicats i als nous números.
  • Subscripció Premium (8€/mes o 80€/any). Permet l’accés als més de 170 articles publicats, als nous números, al podcast i a l’entrevista que publicarem mensualment.
  • Subscripció Mecenatge (30€/mes o 300€/any). Permet l’accés al contingut premium i a dos articles especials al mes, la temàtica dels quals podran escollir. Aquesta modalitat de subscripció està pensada per a subscriptors que es vulguin convertir en mecenes d’Esperit.

Els subscriptors premium i mecenatge poden accedir ja mateix a l'entrevista amb Raül Garrigasait, autor de Els Fundadors. La setmana vinent, podran accedir al primer podcast, sobre les idees de la Catalunya del 2021.

Aquestes no seran les últimes novetats. La nostra intenció és anar millorant la revista i ampliant el contingut que oferim. Us volem continuar sorprenent.

Volem donar les gràcies, de nou, als subscriptors que ho feu possible.

Us convidem a gaudir d’un número especial que enceta una nova etapa d’Esperit.


Els directors, Marc Comerma i Frederic J. Porta