Tanquem el 2020, l’any en el qual el sistema de la postguerra de 1945 va expirar. Cloem l’any en el qual ha nascut la revista Esperit. Han passat només deu números d’ençà el 18 d’octubre, el dia que vam presentar Esperit als catalans. El fet de treure una revista nacionalista centrada en temàtiques espirituals, culturals i històriques era i és tot un repte. No són temes que capturin l’encís d’un públic lector, el català, que ha estat trinxat per l’ocupació espanyola i la tirania materialista. Sofrim de ple els efectes de la destrucció de la intel·ligència més perversa sota el processisme i el renovat maoisme de l’identity-politics. Amb tot, en les cendres de la derrota, la decadència i la mort espiritual de Catalunya, hem volgut alçar la nostra ensenya i proclamar que som en la radicalitat més absoluta de les nostres idees. Només en els principis i en l’ordre perenne hi trobarem els fonaments d’un redreçament per a la nostra pàtria.

És per això que volem agrair el coratge, compromís i confiança dels nostres lectors que s’han unit al projecte amb una subscripció de pagament. Més de 100 valents han decidit de pensar altrament, als quals se sumen els 300 que senten curiositat per la revista però que encara no han fet el pas de subscriure’s. A ells els volem comminar a descobrir el que Esperit els pot donar. Perquè construïm en fonaments sòlids, no venim a lamentar-nos. A més, Esperit viu exclusivament de les contribucions dels subscriptors: no acceptem els ingressos ni de les subvencions, ni de la publicitat. La llibertat de pensar ens la construïm amb l’esforç de tots.

Acabem l’any amb un número doble especial. En ell, els editors de la revista Marc Comerma, Marc Maynou, Frederic J. Porta i Borja Vilallonga ofereixen articles per a l’ocasió. Semblantment, l’artista anglès Skinless Frank il·lustra els articles d’aquest número. Amb aquest número volem manifestar la nostra ferma voluntat de poder, expansiva i indefallible, després de tots els atacs i fútils intents de cancel culture i doxxing que els quatre editors hem sofert en els darrers dos mesos.  

L’any que arriba, el 2021, serà un any de l’Esperit, però també de l’acció. Cap cosmovisió metafísica i idea espiritual és completa sense l’acció. Recordeu: hem vingut a construir. Ho llegireu primer a les pàgines d’Esperit, la revista de la renovació catalana.