Competició i conflicte
Cap estat se n’estarà d’emprar els instruments i accions que calguin per garantir els seus interessos vitals.
Any 3 Núm. 51
Sumari d'aquest número
En el cinquanta-unè número d’Esperit reflexionem sobre la dimensió social de les malalties mentals i sobre la relació entre individualisme i relativisme, de l'estat del dret civil propi, dels interessos dels estats i el funcionament de la política internacional, del fet religiós del romanticisme i de la necessitat de noves autoritats polítiques. El número inclou la setena entrega de Metralla.
Frederic J. Porta defensa que gran part de les malalties mentals tenen un sentit polític últim ocult.
Bernat F. Roca argumenta que la preocupació per la llibertat individual ha fomentat l’aparició del relativisme individual i cultural.
Guillem València reflexiona sobre l’estat actual del dret propi català (i la seva reivindicació) com a element essencial del nacionalisme català.
Albert Ferrer compara, continuant la sèrie sobre el seu fet religiós, el romanticisme l'hinduisme.
Pol Molas desgrana interessos que donem per descomptats, com ara els aliments, així com les fonts de proveïment energètic, tot enllaçant-los amb els mitjans que els estats fan servir per assegurar-los.
Miquel Vila proposa la creació d'un actor que serveixi d'autoritat política després del col·lapse de les institucions a Catalunya.
Els subscriptors premium tenen accés al quart lliurament de La Talaia, amb Marc Comerma, Bernat F. Roca, Pol Molas i Miquel Vila. Parlem de política de defensa i de relacions internacionals.
Rep cada número, directe a la teva bústia