Una nació proletària
La demografia porta una Catalunya sobirana.
Any 3 Núm. 63
Sumari d'aquest número
En el seixanta-tresè número d'Esperit reflexionem sobre l'Estat, la geopolítica militar i de pensament, la demografia i la llengua, els arquetips del romanticisme i l'eutanàsia.
Pol Molas reivindica que no ens hem de limitar a recuperar la sobirania sinó a esdevenir un estat marítim. Això ens permetria disposar d’unes capacitats per damunt del nostre pes demogràfic.
Bernat Mallén analitza la demografia i la relació amb llengua i l’economia.
Frederic J. Porta argumenta que els estats del segle XXI són més poderosos que els del segle XX, però les seves lògiques de repressió, vigilància, disciplina i càstig són molt més refinades i psicològiques.
Albert Ferrer descobreix la tríada romàntica de l’heroi, el geni i el profeta i la seva relació estètica amb la divinitat.
Bernat F. Roca argumenta que el domini mental dels catalans per part d’Espanya s’ha de tenir en compte de la manera correcta, i que les pressions perquè no hi forcem la rendició de comptes amb el propi passat nacional són constants.
Guillem València reflexiona sobre les conseqüències de legislar sobre l’inlegislable, o com la renúncia del legislador a protegir la vida ens pot afectar en l’àmbit més íntim dels nostres drets.
Joan Simó planteja la necessitat d’enfortir els vincles amb Itàlia al marge de la influència de l’Estat Espanyol.
Els subscriptors premium i mecenes tenen accés al quinzè lliurament de La Talaia, en què Oriol de Marcos, Bernat Roca i Frederic J. Porta debaten sobre el concepte de colonització i el poder a Catalunya.
Rep cada número, directe a la teva bústia