Petit manual de supervivència a la colònia catalana
Cal saber com (sobre)viure en un país ocupat.
Any 3 Núm. 69
Sumari d'aquest número
Ara fa dos anys Esperit sortia a la palestra pública plantant una bandera en un paisatge intel·lectual somort. De mica en mica, hem anat acumulant força: aquest any hem ampliat els subscriptors, els col·laboradors i la difusió de la revista, i hem renovat l’estètica del web i del contingut a les xarxes socials. El nostre objectiu és continuar aquesta expansió sostinguda, millorant la qualitat de la revista i incorporant més col·laboradors que pensin Catalunya i el poder en la seva dimensió més profunda —i ho facin sense càlculs, pors ni constriccions polítiques o econòmiques. En aquest sentit, volem donar gràcies, també, a tots els subscriptors i mecenes que feu possible el nostre projecte independent i lliure. El número d’avui, commemorant el segon aniversari de la revista, ha de significar un punt i a part en el nostre relat d’una Catalunya diferent. Us convidem a llegir aquest número especial, el seixanta-novè de la revista Esperit, en què parlem del poder, de l’Estat, dels contorns de la colonització i de com podem afrontar el futur i organitzar-nos culturalment i políticament com a catalans lliures.
Mireia Arguijo llegeix Hannah Arendt a la llum de les pseudorevolucions de carrer catalanes.
Dolors Clotet explica com tota política que es faci a qualsevol poble de Catalunya, especialment la urbanística que genera força canvis demogràfics, ha de fer-se calculant el seu impacte lingüístic.
Frederic J. Porta esbossa un petit manual sobre els contorns de l’ocupació colonial de Catalunya.
Pol Molas resumeix què fan i com funcionen els serveis d’intel·ligència i, alhora, el desconeixement que se’n té a Catalunya, conseqüència de la manca de sentit d’estat.
Forrest Robinson continua la sèrie sobre tecnologia i història.
Guillem València reflexiona sobre els efectes de la crisi de Govern en l’equilibri impossible que ha dominat la política catalana els últims anys, i els seus efectes sobre l’alternativa al Govern.
Miquel Vila parla sobre la conferència "Restoring a Nation” i les corrents emergents dins el conservadurisme americà
En obert, publiquem el tretzè lliurament de Metralla, la secció d'assalt de la revista Esperit, apuntant l'actualitat més immediata.
Els subscriptors premium tenen accés al vint-i-dosè lliurament de La Talaia, en què Bernat F. Roca, Guillem València i Oriol de Marcos debaten de conservadorisme i liberalisme, de com es defineixen i es poden combinar, i de com han operat o no a Catalunya.
Rep cada número, directe a la teva bústia