Apunts sobre l’hegemonia de Pujols (I)
La missió hegemònica de Catalunya, segons Francesc Pujols, consisteix a dirigir la política espanyola. Un segle més tard d’exposar-la, la seva tesi encara conté lliçons per a qui les vulgui escoltar.
Any 4 Núm. 75
Sumari d'aquest número
En el setanta-cinquè número de la revista Esperit aprofondim en l'estratègia militar i els cops de força, reflexionem sobre la dimensió social i cultural de les malalties mentals, esbossem algunes de les premisses del filòsof català Francesc Pujols i explorem la situació política catalana actual.
Josep Asensio explora la vigència de la teoria de l’hegemonia política catalana de Francesc Pujols.
Miquel Vila analitza com gran part de la crítica al processisme és en si mateixa processista.
Pol Molas exposa com la cosmovisió basada en fílies i fòbies segueix persistint i, alhora, com aquesta ha de ser reemplaçada per criteris d’interès nacional i estratègia.
Forrest Robinson inicia una sèrie d’articles sobre els mites que envolten la salut mental analitzant, en primera instància, la història del jo.
Frederic J. Porta i Joan Simó exposen les conclusions de la lectura de Charles Maurras, continuant amb la sèrie dedicada a l’anàlisi dels cops d’estat.
Guillem València escriu sobre les conseqüències pràctiques, en les diverses eleccions d’aquest nou any, de la completa i total absència d’un discurs i d’una proposta política pròpia, catalana.
En la vint-i-vuitena edició del podcast La Talaia, Bernat F. Roca, Oriol de Marcos i Joan Simó parlen de l'esquerra a catalunya, sobre la seva existència, quina és la seva aportació i les seves possibilitats en el futur.
Rep cada número, directe a la teva bústia