Tribalització
Després de 2017, els catalans afronten el doble repte de bellugar-se amb èxit en un ecosistema hostil a la seva tradició cultural i de refer el lligam tribal que va conduir-los a la victòria l’1-O.
Any 4 Núm. 77
Sumari d'aquest número
En el setanta-setè número de la revista Esperit abordem la qüestió municipal, ens submergim en la Revolució Cubana, analitzem els efectes de la Llei Trans, reflexionem sobre la miotologia que envolta la salut mental, estudiem el nivell tàctic en que es desenvolupen les guerres, assenyalem la tribalització de les propostes polítiques i ens declarem, en la nostra condició històrica inescapable, obertament postmoderns.
Joan Simó i Frederic J. Porta continuen amb la sèrie dedicada a l’anàlisi dels cops d’estat exposant les conclusions de la lectura de Inside the Cuban Revolution de Julia E. Sweig.
Forrest Robinson continua la sèrie sobre el mite de la salut mental reflexionant sobre l’amor i la teràpia.
Frederic J. Porta defensa que la majoria d’alternatives polítiques actuals viu, d’una manera o una altra, ancorada en el passat.
Pol Molas descriu el nivell més bàsic en que s’esdevé la guerra: el tàctic. En aquest s’hi esdevenen els combats i batalles i està vinculat als nivells operacional i estratègic.
Josep Asensio observa el procés de tribalització a partir dels treballs de Marshall McLuhan i Koert Debeuf i l’aplica al context català.
Guillem València escriu sobre l’aprovació definitiva de la Llei Trans i les profundes i perilloses conseqüències que se’n deriven del seu contingut.
En la trentena edició del podcast La Talaia Oriol de Marcos i Guillem València parlen del poder dels municipis, de l'emergència de lideratges en les institucions locals i de la relació entre municipi i nació.
Rep cada número, directe a la teva bústia