Per què moren les ètnies
Les polítiques estatals d’etnocidi, la immigració i la poca fertilitat són unes les causes principals de la mort etniconacional.
Any 3 Núm. 58
Sumari d'aquest número
En el cinquanta-vuitè número de la revista Esperit parlem de l'obsessió postmoderna per trobar el jo, de les elits nacionals catalanes, d'organitzacions polítiques per alliberar pàtries, de la cultura catòlica de la postguerra, de corporacions i la seva relació amb l'economia i la cosa pública, de la política francesa, de l'emergència de la Noosfera i dels processos de desaparició de les ètnies.
En obert, publiquem l'onzena entrega de Metralla, la secció d'assalt de la revista Esperit, apuntant l'actualitat més immediata.
Anna Tarrés explora com la manca d’un projecte nacional en la política que fan les elits catalanes de tots els temps cada cop afebleix més l’economia i les infraestructures a Catalunya.
Bernat F. Roca argumenta que el discurs sobre la necessitat de trobar el jo interior és buit i s’edifica sobre tendències culturals perverses com l’individualisme.
Oriol de Marcos defensa la importància de tenir organitzacions i institucions que cohesionin l’acció d’un poble i planteja exemples històrics que poden inspirar nous mecanismes de coordinació.
Josep Asensio introdueix la Noosfera com un marc de pensament estratègic que convergeix amb els canvis tecnològics i socials de les properes dècades.
Santi Fonfría examina el procés de rearticulació del catalanisme a la postguerra, tot recordant el 75è aniversari de les festes d’Entronització de la Mare de Déu de Montserrat de 1947.
Dolors Clotet sintetitza quins són els trets principals de les ètnies i les raons de la seva preservació o dissolució segons Anthony D. Smith i apunta els problemes concrets que amenacen la nostra supervivència.
Marc Segarra analitza l’evolució històrica del Front Nacional així com llur estratègia de desdiabolització en una França on el vot dels castigats del sistema és majoritari.
Els subscriptors premium i mecenes tenen accés a la desena entrega del podcast La Talaia, en el qual Bernat F. Roca, Marc Maynou i Oriol de Marcos debaten sobre religió i espiritualitat, i a una entrevista a Guillaume Travers, economista i pensador francès, sobre la relació entre la política i l’economia i la dimensió immaterial de les dues.
Rep cada número, directe a la teva bústia