Cavalcar el tigre
Arribarà un moment en què el verí podrà ésser transmutat en medicina.
Any 3 Núm. 59
Sumari d'aquest número
En el cinquanta-novè número d'Esperit parlem d'idees pròpies, de la sucursalització de les elits catalanes respecte de les espanyoles i les europees, del sentiment d'odi, de la desfeta del món convergent i de les comunitats i els individus.
Per subscriptors, Guillem València comenta l’última polèmica d’importació a Catalunya, i les greus conseqüències d’obrir debats forans sense context ni visió pròpia catalana.
Frederic J. Porta sintetitza el concepte del filòsof italià Julius Evola de «cavalcar el tigre», aplicable tant a la situació específica de Catalunya com a la situació general d’Europa i Occident.
Bernat F. Roca argumenta que el rebuig contemporani a l’odi és una singularitat històrica que n’enfosqueix els elements positius o utilitzables.
Bernat Mallén descriu, a través de la recepció d’Alcarràs, la desfeta ideològica de Convergència.
Albert Ferrer continua la sèrie sobre la ciència romàntica a través d’una lectura de Goethe.
Miquel Vila explica per què l’acte organitzat pel Cercle d’Economia ens mostra els límits del sistema autonòmic.
Pol Molas assenyala com, a la majoria dels països en què Catalunya s’ha emmirallat, la proporció de reservistes supera la de militars professionals.
Els subscriptors Premium i Mecenes tenen accés a l'onzena entrega de La Talaia, en la qual Frederic J. Porta, Bernat Roca i Oriol de Marcos debaten sobre la relació entre els individus i la comunitat.
Rep cada número, directe a la teva bústia