Criança i transmissió cultural a Catalunya
La poca valoració social de la criança i la manca de conciliació real fan que tinguem una transmissió cultural i lingüística poc reeixida.
Any 3 Núm. 62
Sumari d'aquest número
En el seixanta-dosè número de la revista Esperit explorem la pressa postmoderna, parlem d’eleccions i de la humiliació que infringeixen els polítics, reflexionem sobre les armes i la llibertat, i sobre la integració i la transmissió cultural de les identitats i les comunitats.
Dolors Clotet reflexiona sobre com els canvis socials i culturals de la societat catalana, des del paper de guarda de l’escola o les poques hores que passen els pares amb els fills, fins al canvi de funcions de la família extensa, fan fracassar la poca transmissió cultural i lingüística que encara es produeix.
Josep Asensio considera que la humiliació diària que patim els consumidors/electors per part dels sistemes econòmic i polític és la forma existent de l’autoritarisme light que regna entre nosaltres.
Oriol de Marcos defensa que ens calen noves idees per afrontar el repte de la integració. Aquestes idees no cal anar-les a trobar fora, sinó que les podem recuperar de la nostra pròpia tradició.
Anna Tarrés reflexiona sobre l’excés d’electoralisme dels partits catalans i dels efectes negatius que comporta en la creació d’una organització política nacionalista fora de les constriccions dels estats ocupants.
Joan Simó defensa el dret dels nord-americans a posseir armes com a contrapès a la idea del monopoli de la violència per part dels estats.
Frederic J. Porta desgrana l’actual sensació de velocitat trepidant del temps.
Els subscriptors premium i mecenes tenen accés al catorzè lliurament de La Talaia, en què Frederic J. Porta, Marc Maynou i Oriol de Marcos debaten sobre tecnologia.
Rep cada número, directe a la teva bústia